A HITACHI BEMUTATJA VADONATÚJ ULTRA-RÖVID ÉS INTERAKTÍV ULTRA-RÖVID VETÍTŐTÁVOLSÁGÚ LCD PROJEKTORAINAK TERMÉKCSALÁDJÁT

A folyamatos innovációnak köszönhetően még élesebb és világosabb képeket és fejlettebb funkciókat biztosítunk könnyű és kompakt kivitelben

MAIDENHEAD, Egyesült Királyság, 2014. február 3. – A Hitachi Digital Media Group bemutatja vadonatúj ultra-rövid és interaktív ultra-rövid vetítőtávolságú LCD projektorcsaládját, amelynek tagjai a kivételes képminőség, a fejlett funkciók, az iparágvezető fényerősség, a kompakt kialakítás és a rögzített tükör egyvelegével nyűgözik le felhasználójukat. Az összes új projektor kivételesen hatékony felhasználási módokat és könnyen használható funkciókat kínál, ráadásul az interaktív modellek a többtollas és számítógépmentes rajzolást, illetve az ujjvezérlést is támogatják.

„A Hitachi a folyamatos innovatív munkáknak és az ügyfelektől kapott visszajelzéseknek köszönhetően kifejlesztette vadonatúj ultra-rövid vetítőtávolságú projektorcsaládját, amely többé nem köt kompromisszumot a kényelem és teljesítmény terén” – mondta Axel Kutschke, a Hitachi Digital Media Group prezentációs termékekért felelős igazgatója. „A rögzített tükör ellenére – amely csak egyike a kivételes képminőséget biztosító, az új projekttorokban alkalmazott technológiáknak – a magas fényerejű és teljesítményű modellek megőrizték könnyű és kompakt kialakításukat, amely az ultra-rövid vetítőtávolságú projektorok piacán továbbra is egyedülálló.” Az új termékcsalád tagjai kivétel nélkül iparágvezető 5000:1 kontrasztarányt biztosítanak, valamint a beépített magas dinamikus kontraszttartomány (High Dynamic Contrast Range vagy röviden HDCR) funkciónak köszönhetően hatékonyan kompenzálják az erős környezeti fényviszonyok által kedvezőtlenül befolyásolt képek fényerősségét és tisztaságát. Az addig homályosan vagy elmosódottan megjelent képek a távvezérlő egyetlen gombjának megnyomására ismét az eredeti részletgazdagsággal jelennek meg, ami a projektor által biztosított fényerő érzetét 50%-kal növeli. A Hitachi másik egyedülálló innovációja a kiemelés funkció, ami az eddiginél is jobban kihangsúlyozza a kép élességét, fényét és árnyékait a pengeéles, mégis életszerű álló- és mozgóképekért.

A Hitachi újításai a gyors, könnyű és rugalmas telepítést, beállítást és üzemeltetést elősegítő megoldásokra is kiterjednek. A távvezérlő segítségével szabályozható elektromos fókuszállítás és nyolcpontos Perfect Fit (tökéletes illeszkedés) funkció nem csak a telepítést, hanem a telepítést követő, utólagos beállításmódosításokat is megkönnyíti. A két HDMI-bemenet kiváló minőségű kép- és hangátvitelt biztosít a különböző bemeneti eszközökről, ideértve a számítógépeket, DVD-/Blu-ray-lejátszókat, dokumentumkamerákat, Hitachi elosztókat és az Apple TV-ket. A könnyű telepítés elősegítése érdekében az új termékcsalád tagjai nem csak asztalra, hanem falra is szerelhetők a Hitachi továbbfejlesztett fali rögzítőelemének köszönhetően.

Az interaktív modellekbe épített kamera teljes interaktivitást biztosít a legfeljebb 4 interaktív toll használata során. Az opcionális ujjérintéses egység és bármilyen sík felület együttesen új távlatot nyit az ujjal vagy bármely más eszközzel történő szabadkezes rajzolás területén. Az interaktív modellek kalibrálása és szinkronizálása a távvezérlő egyetlen gombjának megnyomását követően mindössze körülbelül hat másodpercet vesz igénybe. A számítógépes illesztőprogramot tartalmazó szoftver USB-kábelen keresztül automatikusan letölthető és telepíthető, így nem kell kézileg keresgélni a programot az interneten. Az érintésvezérelt Windows 8 alapú rendszerrel rendelkező felhasználók közvetlenül az interaktív modellek képernyőjén keresztül irányíthatják számítógépüket. Nagyméretű alkalmazások esetén egyetlen számítógéphez két projektor csatlakoztatható, így a rajzolást kiterjedt felületen lehet folytatni megszakítás nélkül.

A termékcsalád hét darab hálózati üzemeltetésre alkalmas modellt foglal magában. A CP-AX2503, CP-AX3003 és CP-AX3503 XGA modellek 2700, 3300, illetve 3600 lumen fényerősséget kínálnak. A két WXGA modell (CP-AW2503 és CP-AW3003) ugyanúgy 2700, illetve 3300 lumen fényerősséget biztosít, mint a két interaktív WXGA modell (CP-TW2503 és CP-TW3003). A három XGA modell 52 cm-es vetítőtávolságot kínál a 80 colos képernyőhöz, míg a WXGA projektorok ugyanezen méretű képernyőt 55 cm távolságból képesek kivetíteni. Mind a hét modell méretei megegyeznek (377 mm x 136 mm x 361 mm), illetve súlyuk is egyaránt 4,5 kg alatt marad. Mindegyik modellhez opcionálisan kérhető a vezeték nélküli csatlakoztatás.

A fent bemutatott modellek 2014. áprilisban kerülnek piacra.

Világos, kiváló minőségű képek: akár 3600 lumen fényerő, rögzített tükör, gammakorrekció, kiemelés funkció és magas kontrasztérzékenység az exkluzív HDCR technológiának köszönhetően.

Kompakt kialakítás és rugalmas telepíthetőség: kis méret, könnyű súly, 2 db HDMI-bemenet, elektromos fókuszállítás és nyolcpontos Perfect Fit (tökéletes illeszkedés) funkciót, fali és asztali rögzítési lehetőség.

Fokozott interaktív élmény: többtollas vagy opcionális ujjvezérlés, gyors automatikus kalibrálás, automatikus illesztőprogram-letöltés, Windows 8-kompatibilitás és interaktív többképernyős mód.